Innovatiekatalysator

Veel bedrijven  innoveren uit noodzaak en gaan dan meestal ondoordacht en ongestructureerd te werk. Met als gevolg dat 4 op de 5 innovatieprojecten nooit in de markt ingezet worden. Daarom werk ik voor innovatieprojecten met de VOORT methode, waarmee 1 op de 2 innovatieprojecten succesvol ingezet worden in de markt.

Een studie aan de Open Universiteit heeft aangetoond dat uit 100 ideëen, er 78 ontwikkeld worden en 51 daadwerkelijk geïntroduceerd. Dit in tegenstelling tot stagegate waar er 21 worden geïntroduceerd. Dus de innovatie-efficiëntie wordt verdubbeld vanwege meer professionel startpositie. In deze webinar vind je een overzicht van de onderzoeksresultaten”.

Als -facilitator begeleid ik bedrijven in 20 weken tijd tijdens een gestructureerde expeditie van duidelijk omschreven missie naar 3 tot 5 mini ondernemingsplannen.

De sterkte van de methode zit in de structuur van het innovatietraject en vereist een duidelijke innovatiemissie en toewijding van het management.

VOORT is een acroniem voor een innovatieëxpeditie.

Vertrekken vanuit een door de organisatie gedragen innovatiemissie.
Ontdekken van de klantfricties, trends en technologieën.
Ontwikkelen van ideeën en concepten.
Reflecteren door het toetsen van deze concepten bij klanten.
Terugkeren door het presenteren van bruikbare business cases aan het management inclusief een overdracht aan het ontwikkelteam.

Bruil www.bruil.nl is een Nederlands bedrijf actief in de traditionele betonindustrie. Onder druk van een tanende industrie en crisis waren ze genoodzaakt om dit familiebedrijf te reboosten na 3 radicale herstructureringen. Na een VOORT-traject zijn zij weer leidinggevend in hun sector met sterke omzetgroei en personeelsbestand. Recent introduceerden zij 3D-print techniek voor het aanmaken van architectonisch beton.

Waarom BeMoved?

 • 30 jaar wereldwijde ervaring in the field
 • 11 jaar ervaring in innovatieprojecten (in de meeste gevallen als projectleider)
 • Gecertifieerd Voort-facilitator
 • Gecertifieerd  Lean Six Sigma Black belt: ervaring in Change Management (omzetten van inherente weerstand tegen verandering in een stuwende kracht)
 • Door het proces van interne en externe kruisbestuiving creëren we een verschuiving in de hoofden van de werknemers, zij voelen zich persoonlijker betrokken en gemotiveerd door dit proces. Bovendien komen er frisse en originele ideeën aan de oppervlakte drijven
 • Innovatiecultuur wordt in het bedrijf verankerd
Lean Six Sigma projecten

“Eén op tien Belgen voelt zich dagelijks slecht in zijn job…
het ongelukkige gevoel begint al op zondagavond”

Veel bedrijven worstelen met ziekteverzuim en onvoldoende gemotiveerde werknemers. Hoofdoorzaken zijn een gevoel van te weinig waardering en overbelasting.

Als Lean Six Sigma Black belt begeleid ik bedrijven in 26 tot 52 weken door een meetbaar verbeterproject met een duidelijke financiële en humane doelstelling.

Er wordt gewerkt met een duidelijke structuur en planning (DMAIC- Define, Measure, Analyze, Improve, Control).

Lean: samen met jouw medewerkers gaan we zoeken hoe processen efficiënter en vlotter kunnen met als resultaat minder werkdruk.

Six Sigma: Samen met jouw team gaan we op zoek naar een betere kwaliteit van het proces met beproefde methodieken met als resultaat een hoger kwailiteitsbewustzijn.

 

Waarom BeMoved?

 • 30 jaar wereldwijde ervaring in the field
 • Ervaring als product manager in continu verbeterprocessen
 • Lean Six Sigma Black belt gecertifieerd
 • Lean (continu verbeteren) en Six Sigma (meten is weten) worden een mindset binnen jouw bedrijf door de werkvloer actief mee te nemen
 • Door het proces van interne kruisbestuiving en zelfbehulpzaamheid worden werknemers MEDEwerkers

Move with me

 

Adres

BeMoved
Geert Vermeir
Lange Dweersstraat 38

9190 Stekene

Telefoon

+32 468 140 190